fbpx

Tratamentul cu toxina botulinică

Tratamentul cu toxina botulinică reprezintă cel mai popular tratament împotriva ridurilor, fiind pe primul loc din categoria procedurilor non-chirurgicale. Acest lucru demonstrează interesul crescut al pacienților în obținerea unui aspect întinerit și mai relaxat la nivelul feței.

Ce este toxina botulinică și unde se utilizează

Toxina botulinică este obținută dintr-o proteină purificată, produsă de bacteria Clostridium botulinicum. Acest tratament popular reprezintă o procedură non-invazivă, folosită pentru remisia semnelor evidente de îmbătrânire la nivelul pielii. Acest lucru se obține prin limitarea activității musculare la nivelul mușchilor mimicii, care produc apariția ridurilor de expresie.

Majoritatea celor interesați de această terapie își exprimă îngrijorarea în legătură cu aspectul “înghețat” la nivelul feței după acest tratament. Trebuie să subliniem că un aspect natural se poate obține prin utilizarea unor doze corespunzătoare și prin administrarea acestui tratament de către personal calificat.

Botoxul poate fi utilizat pentru tratamentul mai multor riduri la nivelul feței, incluzând:

Ø Fruntea

Ø Regiunea glabelară (ridurile de încruntare)

Ø Ridurile perioculare (“laba gâștei”)

Ø Benzile platismale

Botoxul mai poate fi utilizat:

Ø În tratamentul hiperhidrozei axilare (tratamentul transpirației excesive)

Ø În tratamentul bruxismului

Ø În tratamentul blefarospasmului

Ø În tratamentul migrenelor de cauză musculară (hipertonică)

 
Cum funcționează tratamentul

Înaintea procedurii propriu-zise vom face evaluarea mișcărilor mușchilor mimicii la nivelul feței pentru a determina cu exactitate locurile de injectare dar și tipul mimicii faciale (normokinetic, hiperkinetic, hipokinetic). Se injectează apoi în locurile stabilite cu ajutorul unui ac foarte fin. Deoarece durerea la injectare este minimă, nu se recomandă folosirea anestezicelor locale. Totuși, în cazul persoanelor foarte sensibile la durere se poate utiliza o cremă anestezică sau gheață pentru a înlătura eventualul disconfort.

Procedura poate dura între 10 și 15 minute. Nu există timp pentru recuperare, pacientul se poate întoarce la activitățile normale imediat după procedură. Acest tratament se poate efectua de exemplu în pauza de prânz. Pacientul este sfătuit să nu traumatizeze zona injectată imediat după procedura și să nu se culce la orizontală câteva ore după tratament.

 
În cât timp devin vizibile rezultatele

Rezultatele acestui tratament încep să se observe la aproximativ 3-5 zile, iar maximum de efect se obține la 10-14 zile.

 
În cât timp dispar rezultatele

Pentru a menține rezultatele obținute este recomandat să repetați procedura la aproximativ 4-6 luni. Dacă tratamentul cu toxina botulinică nu este continuat, ridurile vor reveni la aspectul lor inițial.

 
Reacții adverse

Uneori la locul de injectare pot apărea mici echimoze (vânătăi). Alte reacții adverse pot fi durerea sau ușoara inflamație la locul de injectare.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții