fbpx

Radiocauterizare Ellman

Cum funcționează radiocauterizarea Ellman

Frecvența înaltă folosită în Radiochirurgia Ellman întâmpină o rezistență mai mică din partea țesutului și produce o penetrare mai mică decât frecvența joasă folosită de electrochirurgie.

Acest lucru înseamnă că se generează mai puțină căldură la nivelul țesutului și o face perfectă pentru lucrul cu leziunile cutanate. Frecvența joasă folosită în electrochirurgie întâlnește rezistență mai mare din partea țesutului și produce o penetrare mai mare la nivelul acestuia. Generează mai multă căldură, fapt ce conduce la o distrugere/necrozare mai mare la nivel celular pe toată lungimea inciziei.

 

Electrocauterul Ellman poate fi folosit în cazul următoarelor leziuni cutanate:

  1. Angiomul “în cireașă reprezintă o formațiune cutanată benignă, constituită dintr-o proliferare de vase de sânge. Cel mai frecvent, acest tip de angioame interesează persoanele peste 50 de ani, purtând și denumirea de angioame senile. La examinarea fizică a pacientului, se pun în evidență papule roșiatice, rotund-ovalare, bine delimitate, de mici dimensiuni, situându-se cel mai frecvent pe toracele anterior și posterior. În majoritatea cazurilor, leziunile sunt asimptomatice și lipsite de riscuri, reprezentând un inconvenient pur estetic.
  2. Nevii dermici sunt tumori cutanate benigne în formă de “dom”, în care proliferarea melanocitelor interesează strict dermul. Acest tip de nev poartă culoarea tegumentului din jur, iar în timp poate să crească în dimensiuni și să dezvolte fire de păr pe suprafață. Localizarea cea mai frecventă este la nivelul feței.
  3. Condiloamele acuminate sunt cauzate de infecția transmisibilă pe cale sexuală cu papilomavirusul uman (HPV). Leziunile se pot prezenta precum papule de mici dimensiuni, rozalii sau brune, cu suprafață netedă sau precum formațiuni conopidiforme de dimensiuni mai mari. Acestea sunt localizate în regiunea genitală și pot cauza disconfort și prurit local.
  4. Keratoza seboreică reprezintă o formațiune tumorală cutanată benignă ce afectează în principal persoanele peste 50 ani. Examenul clinic local pune în evidență o papulă bine delimitată, cu pigmentație brun-maronie. La palpare, suprafața este frecvent ceroasă sau aspră. Leziunile pot fi situate oriunde la nivelul corpului, cu prevalența mai mare la nivelul feței, gâtului, toracelui anterior și posterior.
  5. Keratoza actinică reprezintă o leziune cutanată precursoare carcinomului spinocelular. Aceasta apare pe pielea expusă cronic la ultraviolete, fiind situată mai frecvent pe față sau pe scalp. Leziunea se prezintă precum o placă hiperkeratozică, aspră la palpare, fiind uneori mai ușor de simțit decât de observat.
  6. Molluscum pendulum este o formațiune tumorală benignă numita și fibrom moale. Acesta are aspectul unei formațiuni de culoarea tegumentului din jur, de consistență moale, fiind conectată cu ajutorul unui pedicul de tegumentul subiacent.
  7. Granulomul piogenic, numit și botriomicom, este o formațiune tumorală benignă a pielii și mucoaselor ce se prezintă precum o leziune roșiatică, de formă rotundă, înconjurată de o zonă de hiperproliferare epidermică. Originea formațiunii este vasculară, constând dintr-o proliferare de capilare vasculare, astfel riscul de sângerare este mare. Factorul trigger pentru dezvoltarea granulomului piogenic este de obicei un traumatism local al pielii sau mucoaselor. Formațiunea nu este contagioasă și nu are risc de transformare malignă.
  8. Papiloamele virale sunt tumorete cutanate benigne cauzate de infecția cu papilomavirusul uman (HPV). Aspectul clinic este cel al unor formațiuni cutanate sesile sau pediculate, în general de mici dimensiuni, de consistență moale. Culoarea acestora variază de la cea a tegumentului din jur până la diferite nuanțe de brun. Zonele cel mai frecvent afectate sunt pliurile cutanate, precum regiunea cervicală, axila sau zona inframamară.
  9. Verucile vulgare sunt leziuni cutanate cauzate de infecția cu papilomavirusul uman (HPV), situate în mod frecvent la nivelul mâinilor și picioarelor. Acestea se caracterizează printr-o textură rugoasă, având uneori aspect conopidiform. Verucile palmare sau plantare sunt intens dureroase, fiind situate în zonele de presiune.

 

Beneficii Clinice pentru Tehnologia cu Unde Radio de 4.0 Mhz

  • Recuperare rapidă – daunele asupra țesutului sunt mici, vindecarea este grăbită, iar pacientul se va recupera mai rapid
  • Durere postoperatorie redusă – radiochirurgia produce mai puține traume
  • Mai puține urme postoperatorii – temperatura scăzută înseamnă distrugere termică redusă la nivelul țesutului
  • Mai puține arsuri la nivelul țesutului – radiochirurgia minimizează arderea țesutului spre deosebire de chirurgia laser sau electrochirurgie

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții