fbpx

Microlipofillingul facial

Reprezintă una dintre metodele cele mai folosite în chirurgia facială de rejuvenare prin restabilirea volumetriei normale la nivelul feței.

Procedeul este folosit de mai multe decenii și are la bază un principiu simplu: recoltarea unei cantități de grăsime de la nivelul corpului, prelucrarea și apoi injectarea acesteia la nivelul unor zone faciale care necesită o corecție a volumului.

Desigur că pe parcursul anilor au survenit modificări ale tehnicii de bază care au contribuit la obținerea unor rezultate superioare.

Cel mai frecvent, microlipofillingul se folosește pentru corecția cearcănelor, augmentarea pomeților sau a bărbiei, mărirea buzelor, dar și corecția unor riduri profunde de la nivelul feței. Comparativ cu ceilalți filleri folosiți în medicină estetică, grăsimea proprie este foarte bine tolerată de organism, comportându-se ca o autogrefă, iar rezultatele sunt de durată.

Procedura se desfășoară sub anestezie locală cu sedare intravenoasă și durează în jur de 1 oră. Pacientul rămâne internat maxim 12-24 ore postoperator (one day surgery), tratamentul fiind antialgic, antiinflamator și antibiotic profilactic.

Microlipofillingul poate fi repetat la 1 an dacă se consideră necesar, fiind cunoscut faptul că o parte din grăsimea transferată se poate resorbi.

 

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții