fbpx

Blefaroplastie

Ce este Blefaroplastia?

Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) este o intervenție chirurgicală estetică asupra pleoapelor (atât superioară cât și inferioară), ce implică îndepărtarea excesului tegumentar, corectarea laxității musculare și îndepărtarea excesului de grăsime, corectând astfel aspectul obosit și îmbătrânit al feței. Pe lângă beneficiile estetice, blefaroplastia îmbunătățește câmpul vizual, pentru că îndepărtează excesul de piele din jurul ochilor care cauzează uneori dificultăți în deschiderea completă a pleoapelor.

Blefaroplastia joacă un rol important în întinerirea facială și în percepția vârstei. Modificările anatomice apărute la nivelul pleoapelor sunt datorate înaintării în vârstă, fapt ce determină deteriorarea fibrelor de colagen și elastină, pierderea volumului osos și deshidratarea, favorizând pierderea tonusului muscular și a elasticității pielii.

Blefaroplastia superioară

Ptoza pleoapei superioare reprezintă consecința modificărilor ce apar odată cu înaintarea în vârstă și se manifestă prin pierderea elasticității și fermității pleoapei superioare. Astfel, se formează un pliu suplimentar datorat excesului de piele. Acest lucru poate afecta funcția oculară prin îngustarea câmpului vizual supero-lateral. Intervenția presupune îndepărtarea excesului de grăsime și piele. Procedura se efectuează cu anestezie locală cu sau fără sedare.

Blefaroplastia inferioară

La nivelul pleoapelor inferioare poate apărea exces de piele precum și hernierea țesutului adipos periocular. Laxitatea pielii, scăderea densității osoase și impactul forței gravitaționale asupra pielii sunt factori ce determină apariția aspectului de ochi adânciți în orbite. Intervenția asupra pleoapei inferioare presupune eliminarea excesului de piele și a pungilor de grăsime și este efectuată cu anestezie generală.

Preoperator

Înainte de operație este necesară o evaluare de către medicul chirurg plastician, o consultație oftalmologică și efectuarea uni set de analize. De asemenea, va fi necesară oprirea anumitor medicații (de exemplu: anticoagulante și antiagregante) și întreruperea fumatului cu cel puțin o lună înainte. Intervenția se efectuează cu anestezie locală cu sau fără sedare, inciziile fiind foarte puțin sau deloc vizibile, în funcție de modul de cicatrizare a fiecărui pacient în parte.

Postoperator

Postoperator, este normal ca zona să prezinte edem (umflătură), echimoze (vânătăi) și/sau senzație de mâncărime. Durerea postoperatorie este minimă sau absentă, iar recuperarea durează aproximativ doua săptămâni. Efortul fizic în tot acest timp trebuie evitat, lentilele de contact nu sunt recomandate în perioada de recuperare, iar din a doua zi după operație se pot purta ochelari de soare. 

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții