fbpx

Tratamentul cu acid hialuronic

Ce este acidul hialuronic

Acidul hialuronic este un compus natural, prezent în mod normal în organismul uman, motiv pentru care nu este nevoie de un test pentru alergie înaintea procedurii. Este un glycozaminoglican nonsulfat larg răspândit în țesutul conjunctiv, epitelial și neural. Acest compus atrage apă, realizează hidratarea pielii la nivelul locului injectat și crește volumul.

Acidul hialuronic este un filler care asigură rezultate imediate prin creșterea volumului acolo unde este injectat, fie pentru corecția ridurilor sau a șanțurilor, fie pentru mărirea de volum a buzelor, pomeților sau pentru tratamentul cearcănelor.

Fillere cu acid hialuronic

Există diferite produse clasificate ca fillere cu acid hialuronic: Juvederm, Teosyal, Restylane etc.

Juvedermul  este un filler dermal cu acid hialuronic, aprobat de FDA, care rezistă în țesuturi până la un an. Are o concentrație mai scăzută a moleculelor de cross-linkare, acest lucru ducând la obținerea unor rezultate de durată.

În gama Juvedermului există diverse produse: Juvederm ultra 2, Juvederm ultra 3, Juvederm ultra 4, care se pot folosi în funcție de locul de injectare și de scopul urmărit.

Gama nouă a fillerelor Allergan conține un acid hialuronic al cărui matrix este interconectat mai mult decât orice alt filler creat înainte. Procesul de scindare al acestui produs este mult mai lung comparativ cu produsele convenționale. Acest lucru face ca cele trei produse de generația IV să aibă rezultate mult mai durabile în timp.

Aceste produse, toate bazate pe tehnologia Vycross sunt: VolbellaVoluma, Volux și Volift. Aceste fillere au caracteristici speciale și sunt recomandate pentru tratamentul unor zone specifice:

Juvederm Voluma – a fost creat pentru recăpătarea volumului pierdut, de exemplu în cazul pomeților. Dintre cele trei fillere are durata cea mai lungă de acțiune și cel mai puternic efect de lifting.

Juvederm Volift  –  este ideal pentru umplerea, netezirea sau rejuvenarea unor zone ca de exemplu șanțurile nazo-geniene. Are o durată de acțiune dublă comparativ cu fillerele convenționale.

Volbella Juvederm – este ideal pentru tratamentul ridurilor peribucale și conturul buzelor. Acidul hialuronic în acest produs este atât de moale și maleabil, ceea ce face ca, utilizându-l adecvat, să confere buzelor prospețimea și tinerețea prin recăpătarea volumului pierdut.

Juvederm Volux – este dedicat restaurării și creării de volum în regiunea bărbiei și liniei mandibulare.

 
Cum funcționează tratamentul cu acid hialuronic

Procedura de injectare durează aproximativ 15-30 de minute și de obicei se utilizează și o cremă anestezică pentru reducerea disconfortului.

În cât timp devin vizibile rezultatele

Rezultatele injectării sunt imediate, cu un timp mic de recuperare sau deloc. Totuși, dacă aveți un eveniment important, este de preferat să programați tratamentul cu acid hialuronic cu cel puțin o săptămână înainte, pentru ca eventualele echimoze sau mici umflături să se remită.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții