fbpx

Blefaroplastia (bărbați)

Ce este blefaroplastia

Reprezintă una dintre procedurile estetice de la nivelul feței care îmbunătățește semnificativ aspectul îmbătrânit al zonei perioculare, iar în cazuri de ptoză palpebrală avansată îmbunătățește câmpul vizual (restrâns de pleoapele extrem de căzute).

Intervenția chirurgicală vizează îndepărtarea excesului tegumentar de la nivelul pleoapelor, reducerea sau repoziționarea țesutului adipos de la acest nivel sau atenuarea ridurilor de la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare.

Procedura este extrem de populară și se poate asocia și cu alte proceduri estetice chirurgicale sau nonchirurgicale, cum ar fi: liftingul facial chirurgical sau nechirurgical, mărirea pomeților, liftingul sprâncenelor, lipofillingul facial, augmentarea buzelor, injectarea cu botox sau acid hialuronic.

În ce constă procedura de blefaroplastie (bărbați)

Intervenția chirurgicală se desfășoară sub anestezie generală, sedare intravenoasă sau în unele cazuri bine selecționate, doar anestezie locală. În cazul blefaroplastiei superioare, incizia se plasează la nivelul pliului palpebral natural și se poate prelungi aproximativ 1 cm în afara comisurii palpebrale externe. Cicatricea postoperatorie va fi astfel foarte bine mascată în pliurile sau ridurile naturale de la acest nivel.

În cazul blefaroplastiei inferioare, incizia este plasată chiar sub linia ciliară inferioară, prelungindu-se doar câțiva mm în afara comisurii palpebrale externe, așa încât devine aproape “invizibilă” la vindecarea completă.

În cazul pleoapei inferioare, excesul de grăsime poate fi înlăturat prin metoda transconjunctivală. Incizia este plasată pe fața internă a pleoapei inferioare, cicatricea nu este vizibilă, dar excesul tegumentar nu poate fi înlăturat prin această metodă.

Cui se adresează blefaroplastia

Candidații ideali sunt nefumători, sănătoși din punct de vedere fizic și psihic. Majoritatea pacienților au vârste mai mari de 35 ani, dar există cazuri în care această intervenție este solicitată de pacienți mai tineri (în special în cazul cearcănelor moștenite).

Contraindicații

Pacienții cu afecțiuni oculare serioase cum sunt glaucomul sau dezlipirea de retină nu se califică pentru acest tip de intervenție.

Recuperarea postoperatorie:

– imediat după intervenție, pacienții pot avea senzația de tensiune perioculară și ușor discomfort; antialgicele obișnuite vor fi utilizate pentru ameliorarea acestor simptome

– repaus cu capul în poziție elevată

– aplicații reci locale intermitente

– în primele 48 de ore pot apărea vânătăi și umflaturi la nivelul zonei perioculare

– firele de sutură vor fi suprimate la 6-7 zile postoperator

– vânătăile pot persista până la 1-2 săptămâni

– umflăturile pot persista, în funcție de particularitățile fiecărui individ, de la una la câteva săptămâni

– rezultatul complet al acestor proceduri va fi apreciat la câteva luni postoperator

– pacientul se poate întoarce la activitățile obișnuite în aproximativ 7-10 zile

– este recomandată purtarea ochelarilor de soare 2 săptămâni postoperator

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții