fbpx

Lifting mamar (mastopexie)

Ce este operația de lifting mamar (mastopexie)

Liftingul mamar reprezintă una dintre cele mai solicitate intervenții de către paciente. Prin această intervenție se urmărește ridicarea sânilor căzuți, obținerea unor sâni simetrici, cât mai apropiați de aspectul lor natural. Dacă pacienta dorește și o mărire a sânilor, se poate practica concomitent și mamoplastia de augmentare cu implanturi mamare.

 

Consultația preoperatorie

În timpul consultației preoperatorii se vor discuta aspecte legate de poziționarea cicatricilor postoperatorii, etapele intervenției chirurgicale și perioada de recuperare.

 

Cum decurge operația de lifting mamar. Tehnici chirurgicale

Operația de mastopexie durează în medie 2-3 ore și se desfășoară sub anestezie generală.

În funcție de gradul ptozei mamare (gradul de lăsare a sânilor), se pot utiliza diverse tehnici chirurgicale:

Ø Crescent lift – implică o incizie la marginea superioară a areolei mamare; poate fi aplicat doar sânilor mici, cu un grad mic de ptoză.

Ø Circumareolar lift – implică o incizie circulară în jurul areolei mamare, pentru a elimina excesul tegumentar; cunoscut și sub numele de Benelli Lift. Ideal persoanelor cu sâni nu foarte voluminoși, cu ptoză moderată. Se pot lua în considerare și procedee de manipulare a glandei mamare în cadrul acestei intervenții.

Ø Vertical lift – implică o incizie în jurul areolei și verticală până la nivelul șanțului inframamar. Procedeu indicat în cazul persoanelor cu sâni cu volum mediu și un grad de ptoză de la moderată la severă. Cunoscută și sub numele de mastopexia Lejour.

Ø Lifting complet – implică o incizie în formă de ancoră (în jurul areolei, verticală până în șanțul inframamar și care se continuă la nivelul șanțului inframamar). Indicată femeilor cu sâni voluminoși și ptoză severă; permite și excizia țesutului glandular sau adipos în exces. Cunoscută și sub numele de Wise, anchor-lift sau inverted T mastopexy.

 

Recuperarea postoperatorie

În cazul tuturor intervențiilor chirurgicale există un proces de recuperare care va permite vindecarea adecvată a inciziilor operatorii.

În primele zile – este necesară o perioada mai liniștită, în care pacienta să beneficieze de odihnă și să reducă la minimum activitățile fizice. Se vor prescrie medicamente antialgice, vitamine și preparate care reduc riscul apariției vânătăilor. Pacienta va purta o bustieră elastică pe parcursul unei perioade de 4-6 săptămâni.

În prima săptămână – pacienta se poate întoarce la activitățile de rutină, inclusiv la locul de muncă, dacă are activitate de birou. Trebuie evitate totuși efortul fizic sau orice fel de exerciții fizice.

De la 2 la 4 săptămâni – rezultatele încep să devină din ce în ce mai evidente; pacientele pot avea activitate fizică ușoară.

De la 3 la 4 luni – edemul postchirugical dispare în totalitate și rezultatele finale devin evidente.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții