fbpx

Otoplastia (Chirurgia pavilionului auricular) bărbați

Chirurgia estetică a urechilor se adresează corectării unor deficite estetice congenitale, dar și dobândite. Se poate corecta atât forma, cât și mărimea pavilionului auricular. Scopul intervenției este acela de a obține un aspect normal fiziologic al urechilor, precum și o simetrie cât mai bună a acestora. Această intervenție se efectuează după vârsta de 5-6 ani, când urechea este aproape de dimensiunile unei urechi adulte.

Principiul intervenției constă în plicaturarea cartilajului auricular, apropierea acestuia de craniu, astfel încât să fie în paralel cu convexitatea osoasă. Cicatricea din spatele urechii este imperceptibilă. Otoplastia se realizează sub anestezie generală la copiii mici, iar la adulți și copiii mai mari se utilizează anestezie locală asociată cu sedare intravenoasă. Operația durează aproximativ 1 oră, iar inciziile vor fi plasate în spatele urechii, rezultatul estetic fiind foarte bun. Dacă anestezia este locală, nu este necesară spitalizarea. Firele se extrag la 14 zile postoperator.

Postoperator trebuie purtat un pansament compresiv sau o bandă elastică pentru o perioadă de 10-14 zile, pacientul urmând să evite traumatismele la nivelul urechilor operate pe o perioadă de aproximativ 30 zile.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții