fbpx

Reducție mamară

Ce este operația de reducție mamară

Reducția mamară reprezintă procedeul chirurgical prin care se îndepărtează o parte din țesutul mamar în exces. În decursul acestei proceduri se realizează și un lifting mamar.

Cui îi este recomandată reducția mamară

Acest tip de chirurgie se adresează femeilor cu sâni foarte voluminoși și căzuți.

De obicei, prezența acestora asociază mai multe probleme medicale, de la dureri de spate și cervicale, iritații cutanate până la probleme scheletale și probleme de respirație. Sânii voluminoși și disproporționați cu restul corpului crează probleme în ceea ce privește încrederea în sine și face ca participarea la diverse activități sportive sau găsirea unor haine adecvate să devină dificile.

Candidatul ideal pentru reducția mamară

Acest tip de intervenție se practică de obicei pentru îndepărtarea disconfortului fizic în primul rând și apoi pentru îmbunătățirea aspectului estetic. Candidatele ideale sunt femeile deranjate de sânii extrem de voluminoși, care le împiedică anumite activități și le provoacă disconfort fizic. Acestea trebuie să fie suficient de mature să înțeleagă pe deplin procedura și să aibă așteptări realiste în ceea ce privește rezultatul.

În ce constă operația

Această procedură chirurgicală presupune îndepărtarea țesutului glandular, a țesutului adipos sau a țesutului cutanat în exces de la nivelul sânilor, cu obținerea unor sâni de dimensiuni mai mici, mai ușori și mai fermi. De asemenea, poate reduce dimensiunea areolei mamare. Scopul final este acela de a obține niște sâni mai mici, cu o formă frumoasă, naturală, proporționați cu restul corpului.

Tehnici chirurgicale de reducție mamară

Există mai multe tehnici pentru reducția mamară.

Cea mai comună procedură este reducția mamară “anchor type”, în care incizia este dispusă circumareolar, vertical și în șanțul inframamar. În cursul acestei proceduri se excizează țesut glandular, țesut adipos și pielea în exces. Complexul areolo-mamelonar se mută în noua poziție, determinată în urma unor măsurători foarte exacte. Uneori se poate asocia și lipoaspirația la nivelul feței anterioare a regiunii axilare. În cele mai multe cazuri complexul areolo-mamelonar rămâne atașat printr-un pedicul de vasele și nervii corespunzători.

Există însă situația în care sânii fiind foarte mari și foarte lăsați, complexul areolo-mamelonar este complet detașat și apoi grefat într-o poziție superioară, cu dezavantajul pierderii sensibilității la acest nivel. Firele de sutură sunt de obicei situate în jurul areolei, apoi pe o direcție descendentă vertical și în șanțul inframamar.

Ocazional, când numai țesutul adipos în exces trebuie eliminat, se utilizează doar liposucția pentru reducerea volumului sânului, cu cicatrici minime.

Durata operației

Acest tip de intervenție se desfășoară în spital, iar durata de spitalizare este redusă (o noapte, în cele mai multe cazuri). Timpul operator este în medie de 3-4 ore. Reducția mamară se desfășoară sub anestezie generală.

Recuperare

În perioada de recuperare se recomandă purtarea unei bustiere elastice, timp de 4-6 săptămâni.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții