fbpx

Liftingul facial

Lifting-ul facial este o procedură complexă, ce necesită cunoștințe extinse în anatomia facială, abilități specifice de tehnici chirurgicale și un ochi bine dezvoltat pentru detaliile estetice. Această procedură chirurgicală estetică reduce aspectul lăsat al pielii sau pliurile pielii din zona pomeților și a mandibulei și alte modificări ale formei feței care apar odată cu vârsta, pentru a reda un aspect mai tânăr. Reprezintă cea mai eficientă metodă pentru atenuarea fenomenelor accentuate de îmbătrânire la nivelul feței. Liftingul se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 70 ani.

Operația de lifting facial este individualizată în funcție de nevoile pacientului. În timpul consultației, Dr. Ioana Drăgoicea va examina structura osoasă, forma feței, distribuția grăsimii și calitatea pielii, pentru a determina cea mai bună opțiune pentru intervenția de lifting facial.

Liftingul facial presupune nu numai eliminarea pielii în exces, dar și întărirea țesuturilor subcutanate și a mușchilor (mai corect a SMAS-ului – superficial musculo aponeurotic system). MACS facelift (minimal access cranial suspension lift) reprezintă o soluție modernă și facilă de reîntinerire facială printr-un lifting mai puțin agresiv, cu recuperare mai rapidă și cu rezultate mai bune decât liftingul facial clasic. Cicatricea este minimă și recuperarea mai rapidă. Complicațiile majore specifice liftingului extensiv, clasic pot fi evitate, iar rezultatele sunt durabile. Această variantă poate fi aplicată la majoritatea pacientelor cu vârstă medie.

Mini-lifting facial

Aceasta este o tehnică mai puțin invazivă, care permite medicului chirurg estetician să repoziționeze țesuturile faciale profunde, prin incizii mai scurte, situate de obicei de-a lungul liniei părului, deasupra fiecărei urechi și / sau în pliurile naturale din jurul urechii. Prin aceste incizii, țesuturile structurale din jurul pomeților sunt ridicate pentru a corecta și a rafina linia maxilarului.

Mini-liftingul ajută la ameliorarea semnelor de îmbătrânire înainte ca acestea să devină prea pronunțate și întârzie astfel necesitatea unei intervenții chirurgicale mai complexe.

Intervenția se poate face atât cu anestezie locală cu sedare, cât și cu anestezie generală, în funcție de caz.

Liftingul facial standard

Liftingul ,,tradițional’’ are rezultate mai dramatice față de mini-lifting, acesta combătând mai bine semnele de îmbătrânire moderate până la avansate, din zona feței și a gâtului. Procedura începe cu incizii în zona tâmplelor, pe linia părului, se continuă în jos și în jurul urechilor și se termină în spatele urechilor, în scalpul inferior.

Intervenția se desfășoară sub anestezie generală și durează în medie 3 ore. Se poate asocia și cu alte proceduri cum sunt: blefaroplastia superioară sau inferioară, lipofillingul facial sau proceduri nechirurgicale. 

Ce modificări ale feței pot fi îmbunătățite cu ajutorul lifting-ului facial?

  • Aspectul flasc al obrajilor
  • Excesul de piele aflat la nivelul mandibulei
  • Adâncirea pliului pielii din zona laterală a nasului până în colțul gurii
  • Pielea flască și excesul de grăsime de la nivelul gâtului (în cazul în care procedura include și lifting al gâtului)

 

Lifting-ul facial, asemeni oricărei intervenții chirurgicale estetice, vine însoțit de factori ce pot prezenta un risc semnificativ sau care pot duce la rezultate nefavorabile:

  • Medicamente sau suplimente pentru subțierea sângelui
  • Condiții medicale (diabetul slab controlat, hipertensiune arterială etc.)
  • Fumatul
  • Fluctuația greutății

Postoperator se recomandă spitalizarea 1-2 zile. Recuperarea și scoaterea din activitate a pacientei se situează în jurul intervalului de 10-14 zile. Cicatricile postoperatorii, care la început sunt ușor evidente (1-3 luni), dispar aproape în totalitate într-un interval de 6 până la 9 luni.

Lifting-ul facial oferă un aspect mai tânăr feței și gâtului, însă este de reținut că rezultatele nu sunt permanente. Odată cu vârsta, pielea feței poate începe din nou să cadă. Rezultatele unui lifting durează în general 10 ani.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții