fbpx

Labioplastia

Ce este labioplastia și care sunt cauzele aspectului inestetic al labiilor?

Labioplastia este o procedură chirurgicală ce constă în remodelarea labiilor minore, interioare ale vulvei, procedură ce capătă tot mai multă popularitate. Excesul de țesut poate crea disconfort sau poate împiedica o bună funcționare a organelor genitale externe.

Cauzele pentru care labiile sunt asimetrice sau își pierd din volum sunt numeroase. Aspectul inestetic al labiilor poate fi provocat de înaintarea in vârsta, nașteri sau poate fi un factor genetic. Indiferent de cauze, labiile mărite creează femeilor un disconfort atât fizic (excesul de labie, poate provoca dureri la practicarea anumitor sporturi, în timpul actului sexual sau stând pe scaun) cât și psihic (aspectul în haine mulate sau lenjerie intimă). Prin îndepărtarea excesului de țesut, labiei minore (buzele interioare ale vulvei) i se permite rearanjarea în relație cu labia majoră (buzele exterioare ale vulvei). În cazul labiilor mari, va fi necesară lipoaspirația (în cazul surplusului de țesut proeminent) sau injectarea cu grăsime proprie pentru redarea volumului necesar.

 

Ce presupune intervenția de labioplastie?

Labioplastia se poate face atât sub anestezie locală cât și generală, fiind astfel o procedură nedureroasă. Procedura durează aproximativ 30 de minute, în funcție de ajustările necesare.

Există mai multe tehnici folosite în operația de labioplastie (tehnica ajustării, tehnica wedge sau ,,felie de tort”, tehnica Z și tehnica dezepidermizării). Recuperarea este rapidă, iar rezultatele obținute sunt definitive și extrem de satisfăcătoare pentru pacientă.

În cadrul consultației, Dr. Ioana Drăgoicea îți va prezenta și explica care este, în cazul tău, tehnica potrivită pentru obținerea celor mai bune rezultate.

 

Indicații preoperatorii intervenției de labioplastie

Este foarte important să ții cont de indicațiile pe care le primești pre și postintervenție deoarece acestea pot influența rezultatele pe care le vei obține. Medicația anti-inflamatoare precum și fumatul trebuie oprite (medicația anti-inflamatoare cu cel puțin 7 zile înainte de intervenție iar fumatul, cu cel puțin o lună înainte de intervenție deoarece nicotina întârzie procesul de vindecare). Nu schimba alimentația cu o dietă strictă înainte de operație! Este important să ai o alimentație bogată în proteine, pentru că acestea ajută în procesul de vindecare. Procedura nu poate fi efectuată în perioada menstruației și nici în perioada sarcinii și trebuie să anunți medicul în legătură cu orice problemă medicală pe care o ai.

 

Timp de recuperare și indicații postoperatorii intervenției de labioplastie

Firele se suprimă la o săptămână postoperator, iar activitatea sexuală se poate relua la aproximativ 6 săptămâni după intervenție.

Se recomandă igiena riguroasă a zonei intime, lenjerie intimă de bumbac care să nu fie mulată deoarece edemul și inflamația locală pot persista până la 2 săptămâni.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții