fbpx

Augmentarea mamară

Despre augmentarea mamară

Operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare în scopul remodelării estetice a acestora trebuie să reprezinte o decizie personală a pacientei. Această decizie trebuie luată în deplină cunoștință de cauză, după obținerea tuturor informațiilor corecte privind: cunoașterea tuturor posibilităților terapeutice, avantajele utilizării implanturilor siliconice cu gel coeziv, dar și riscurile și complicațiile posibile. Aceste informații se pot obține la consultație, în urma evaluării individuale și reprezintă singura modalitate recomandată în acest sens.

Implanturile mamare Mentor beneficiază de garanție “pe viață”, în condițiile impuse de firma producătoare.

Avantajele augmentării mamare

Utilizarea implanturilor mamare, în depline condiții de siguranță, poate reprezenta un important mijloc de:

– Mărire a volumului sânului (în special la femeile cu sâni mici sau cele care au mai pierdut din volumul sânilor după sarcină, alăptare sau scădere importantă în greutate)

– Îmbunătățire a formei sânului – la femei cu sâni tubulari sau sâni care și-au pierdut forma ideală, fie în urma sarcinii, alăptării sau scăderii în greutate

– Simetrizarea sânilor – se pot alege implanturi de mărimi sau forme diferite în acest scop (se poate obține simetria sânilor prin corectarea poziției, proiecției sau formei sânilor)

– Creștere a încrederii în sine – există studii care demonstrează acest lucru în cazul femeilor care au ales augmentarea mamară

– Îmbunătățire a proporțiilor corpului, obținerea unei siluete cât mai mai aproape de ideal

Tipuri de implanturi

În timpul consultației vom evalua în funcție de măsurătorile realizate, dar și în funcție de tipul corpului, de aspectul natural al sânului, de eventualele modificări ale cutiei toracice și sternului, posibilitățile terapeutice. Vom alege apoi, împreună cu pacienta, cea mai bună opțiune.

Ø Implanturile rotunde – creează o mărire mai evidentă a sânului, datorită formei sferice, conferind volum atât la nivelul polului inferior al sânului, cât și la nivelul polului superior al acestuia

Ø Implanturile anatomice – creează un aspect natural al sânului, păstrând proporțiile naturale; din profil acest tip de implant are formă de picătură.

Recuperarea postoperatorie

Imediat după procedură – o bustieră elastică va fi utilizată pentru a reduce edemul postoperator și eventualele echimoze. În primele zile postoperatorii se interzice activitatea fizică intensă, iar disconfortul va fi diminuat cu medicamentele antialgice prescrise.

Prima săptămână – pacienta își poate relua activitățile obișnuite, inclusiv munca de birou la 4-7 zile postoperator.

2-3 săptămâni – pacienta poate avea activități fizice de mică intensitate, dar trebuie evitate exercițiile la nivelul pieptului.

4-6 săptămâni – pacienta își reia activitățile obișnuite, inclusiv sportul.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții