fbpx

Estetică

FRUMUSEȚEA ESTE UN CONCEPT
ÎN CONTINUĂ EVOLUȚIE

Din epoca clasică și până astăzi, standardele de frumusețe s-au schimbat odată cu valorile culturale. Acest lucru se poate vedea clar în evoluția picturilor și stilurilor artistice. Cu toate acestea, tinerețea, pielea netedă, corpurile bine proporționate și trăsăturile regulate au fost considerate frumoase pe tot parcursul istoriei.

Cele mai vechi teorii occidentale ale frumuseții pot fi găsite în lucrările filosofilor greci din perioada pre-socratică. Școala pitagoreică a văzut o legătură puternică între matematică și frumusețe. La puțin timp după, filosofii greci au remarcat un “raport de aur” de proporții. Obiectele și trăsăturile care se încadrau în acest raport erau văzute ca fiind mai atractive. Arhitectura greacă veche se bazează pe acest punct de vedere de simetrie și proporție. Platon a considerat că frumusețea este ideea mai presus de toate celelalte idei, iar Aristotel a văzut o relație între frumusețe (kalon) și virtute, argumentând că “Virtutea are ca scop frumosul”.

ajută-ne să îți definim cele mai frumoase trăsături.
programează-te la o consultație acum

PRIMELE SEMNE ALE ÎMBĂTRÂNIRII

Procesul de îmbătrânire apare încet dar sigur odată cu trecerea anilor. Modul de evoluție și natura acestui proces depind de mai mulți factori endogeni și exogeni. Cei endogeni se referă la moștenirea genetică a fiecărei persoane. Cei exogeni se limitează la produsele pe care le consumăm, atmosfera în care locuim și expunerea la soare pe parcursul vieții. Fiecare dintre noi îmbătrânește în ritmul lui.

DE CE ÎMBĂTRÂNIM PREMATUR?

Factorii exogeni reprezintă cauzele externe care grăbesc procesul de îmbătrânire și care pot fi combătute sau prevenite mult mai ușor. Printre cei mai importanți agenți de îmbătrânire, numărăm:

Radicalii liberi – responsabili de îmbătrânirea timpurie a tuturor organelor, inclusiv a pielii
Razele ultraviolete – produc fotoîmbătrânirea pielii, apariția petelor și a pistruilor și chiar a cancerului de piele
Produsele cosmetice inadecvate – parfumurile, coloranții și conservanții pot crea probleme la nivelul tegumentului
Alimentația nesănătoasă, consumul de alcool, fumatul, lipsa consumului de apă, poluarea, privarea de somn, stresul și emoțiile negative, lipsa mișcării

LA RIDURI TRAGEM LINIE

PRIMELE SEMNE ALE ÎMBĂTRÂNIRII LA NIVELUL TENULUI SUNT RIDURILE.
ACESTEA SE CLASIFICĂ ÎN DOUĂ TIPURI:

RIDURILE DINAMICE

Ridurile de expresie formate prin contracția mușchilor feței. Aceste contracții fine reprezintă mimica ce asigură în fiecare moment expresia feței, fie că exprimi bucurie, tristețe sau mirare.

 

RIDURILE STATICE

Denumite și riduri de vârstă, produse prin scăderea treptată a elasticității pielii. Acestea apar natural din cauza îmbătrânirii și în urma expunerii prelungite la soare.

clinica Uptown, despre Dr. Drăgoicea, colaborare Medlife

tratamente de remodelare corporală

chirurgia estetică a sânului, a feței, la nivelul corpului, chirurgie estetică bărbați

tratamente injectabile, dermatologie, remodelare corporală, epilare

despre frumusețe, despre îmbătrânire, întrebări frecvente

date contact, programare, hartă, termeni și condiții