Tratamentul cu toxină botulinică

Reprezintă cel mai popular tratament împotriva ridurilor, fiind pe primul loc din categoria procedurilor non-chirurgicale. Acest lucru demonstrează interesul crescut al paciențiilor în obținerea unui aspect întinerit și mai relaxat la nivelul feței.

Toxina  botulinică este obținută dintr-o proteină purificată, produsă de bacteria Clostridium botulinicum. Acest tratament popular reprezintă o procedură non-invazivă, folosită pentru remisia semnelor evidente de îmbătrânire la nivelul pielii. Acest lucru se obține prin limitarea activității musculare la nivelul mușchilor mimicii care produc apariția ridurilor de expresie.

Majoritatea celor interesați de această terapie își exprimă îngrijorarea în legătură cu aspectul “înghețat” la nivelul fetei după acest tratament. Trebuie să subliniem că un aspect natural se poate obține prin utilizarea unor doze corespunzătoare și prin administrarea acestui tratament de către personal calificat.

Botoxul poate fi utilizat pentru tratamentul mai multor riduri la nivelul feței, incluzând:

ØFruntea

ØRegiunea glabelara (ridurile de încruntare)

ØRidurile perioculare (“laba gâștii”)

ØBenzile platismale

Botoxul mai poate fi utilizat:

ØÎn tratamentul hiperhidrozei axilare (tratamentul transpirației excesive)

Ø În tratamentul bruxismului

ØÎn tratamentul blefarospasmului

ØÎn tratamentul migrenelor de cauză musculară (hipertonică)

Înaintea procedurii propriu-zise vom face evaluarea mișcărilor mușchilor mimicii la nivelul feței pentru a determina cu exactitate locurile de injectare dar și tipul mimicii faciale (normokinetic, hiperkinetic, hipokinetic). Se injectează apoi în locurile stabilite cu ajutorul unui ac foarte fin. Deoarece durerea la injectare este minimă, nu se recomandă folosirea anestezicelor locale. Totuși, în cazul persoanelor foarte sensibile la durere se poate utiliza o cremă anestezică sau gheață pentru a înlătura eventualul disconfort.

Procedura poate dura între 10 și 15 minute. Nu există timp pentru recuperare, pacientul se poate întoarce  la activitățile normale imediat după procedură. Acest tratament se poate efectua de exemplu în pauza de prânz. Pacientul este sfătuit să nu traumatizeze zona injectată imediat după procedura și să nu se culce la orizontală câteva ore după tratament.

Rezultatele acestui tratament încep să se observe la aproximativ 3-5 zile, iar maximum de efect se obține la 10-14 zile.

Pentru a menține rezulatele obținute este recomandat să repetați procedura la aproximativ 4-6 luni. Dacă tratamentul nu este continuat, ridurile vor reveni la aspectul lor inițial.

Uneori la locul de injectare pot apărea mici ehimoze (vânătăi). Alte reacții adverse pot fi durerea sau ușoara inflamație la locul de injectare.

rămâi la curent cu ultimele oferte și noutăți
în materie de chirurgie plastică și estetică

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER