Lifting facial

Reprezintă cea mai eficientă metodă pentru atenuarea fenomenelor accentuate de îmbătrânire la nivelul feței. Liftingul se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 70 ani. Intervenția se desfășoară sub anestezie generală și durează în medie 3 ore. Se poate asocia și cu alte proceduri cum sunt: blefaroplastia superioară sau inferioară, lipofillingul facial sau proceduri nechirurgicale. 

Liftingul facial presupune nu numai eliminarea pielii în exces dar și întărirea țesuturilor subcutanate și mușchilor (mai corect a SMAS-ului – superficial musculo aponeurotic system). MACS facelift (minimal access cranial suspension lift) reprezintă o soluție modernă și facilă de reîntinerire facială printr-un lifting mai puțin agresiv, cu recuperare mai rapidă și cu rezultate mai bune decât liftingul facial clasic. Cicatricea este minimă și recuperarea mai rapidă. Complicațiile majore specifice liftingului extensiv, clasic pot fi evitate iar rezultatele sunt durabile. Această variantă poate fi aplicată la majoritatea pacientelor cu vârstă medie.

Postoperator se recomandă spitalizarea 1-2 zile. Recuperarea și scoaterea din activitate a pacientei se situează în jurul intervalului de 10-14 zile. Cicatricile postoperatorii care la început sunt ușor evidente (1-3 luni) dispar aproape în totalitate într-un interval de 6 până la 9 luni.

rămâi la curent cu ultimele oferte și noutăți
în materie de chirurgie plastică și estetică

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER