Lipofillingul pentru augmentarea feselor (“Brazilian butt lift”)

Reprezintă procedura prin care propria grăsime obținută prin lipoaspirație este folosită pentru augmentarea feselor, cu îmbunătățirea formei acestora. Grăsimea din zonele cu depozite adipoase care nu răspund la dietă și sport este absorbită și utilizată pentru modificarea formei și mărimii feselor. Această metodă reprezintă o bună alternativă a implantelor de fese.

Lipoaspirația blândă este utilizată pentru recoltarea grăsimii nedorite dintr-o anumită zonă. Grăsimea obținută este purificată și prelucrată, apoi este injectată la nivelul unor anumite zone de la nivelul feselor. Injectarea se realizează în mai multe planuri pentru a obține volumul și forma optimă.

Recuperarea:

Imediat după – se folosește un garment special de compresie în jurul feselor; umflarea și disconfortul zonelor tratate vor fi observate în primele zile; pacienții trebuie să evite presiunea directă la nivelul feselor, recomandându-se poziția de decubit lateral (pe o parte) și decubit ventral (pe burtă).

1 săptămână– pacienții se pot întoarce la muncă și activități ușoare; statul pe scaun va fi însă evitat cât de mult posibil; o pernă moale (de preferat cu o gaură la mijloc) va fi folosită atunci când statul pe scaun nu poate fi evitat; edemele și vanataile de la nivelul zonei donoare încep să se remită

4 săptămâni– majoritatea edemelor și vânătăilor sunt remise și organismul începe să resoarbă o parte din celulele adipoase injectate; pacienții trebuie să evite statul prelungit pe scaun și fără pernă; sunt permise activități fizice normale

3 luni-majoritatea celulelor adipoase existente rămân permanent la nivelul feselor și rezulatul final e aparent

rămâi la curent cu ultimele oferte și noutăți
în materie de chirurgie plastică și estetică

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER