Lifting de coapse

Procedura folosită pentru îmbunătățirea aspectului coapselor prin reducerea excesului de piele și, în unele cazuri a excesului de grăsime. Rezultatul acestei proceduri constă în obținerea unui aspect mai tonifiat al coapselor și un contur mai plăcut al acestora, în raport cu restul siluetei.

Candidații ideali sunt pacienți sănătoși fizic și mental, cu scopuri și așteptări realiste. În general, pacienți au scăzut dramatic în greutate, fie datorită chirurgiei bariatrice, fie dietelor și sportului.

Procedura se efectuează fie sub anestezie generală fie cu sedare intravenoasă; inciziile vor fi plasate în locuri strategice, așa încât cicatricile să fie cât mai ascunse. Se poate utiliza liftingul medial de coapse (cicatricea este plasată în zona inghinală și se extinde și posterior, în jurul coapsei) sau liftingul global de coapse (incizia coboară de la nivelul zonei inghinale pe fața internă a coapsei spre genunchi). Ambele procedee reduc excesul de piele de la nivelul coapselor; în unele cazuri, când există depozite adipoase localizate, se poate utiliza și liposuctia.

Recuperarea:pot apărea vânătăi și edeme; se folosesc tuburi de dren pentru drenarea lichidelor acumulate; se recomandă contenție elastică externă pentru o perioadă de 4-6 săptămâni.

rămâi la curent cu ultimele oferte și noutăți
în materie de chirurgie plastică și estetică

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER