Chirurgia estetică pentru îmbunătățirea conturului corporal (postchirurgie bariatrică)

Pacientul ideal pentru aceste proceduri este cel care a slăbit suficient de mult si care a atins o greutate stabilă, care nu s-a modificat substanțial in ultimele luni, care prezintă o stare de sănătate bună, care poate accepta prezența unor ciacatrici și care este perseverent în obținerea siluetei dorite.

Majoritatea pacientilor care au slăbit peste 40 kg după proceduri bariatrice au un exces important de piele și depozite adipoase inestetice care crează aspectul unei siluete neechilibrate. Ariile de obicei afectate sunt fața, brațele, sânii, abdomenul, coapsele și fesele.

Pacientul poate alege să aibă multiple operații într-o singură etapă (caz în care echipa operatorie este complexă) sau aceste operații să se efectueze stadializat, caz în care intervalul dintre stadii va fi de câteva luni.

Cele mai comune proceduri sunt: facelift, liftingul de brațe, liftingul sânilor, abdominoplastia, liftingul de coapse si liftingul de fese; Liposucția/liposculptura pot fi utilizate pentru reducerea depozitelor adipoase din zone specifice.

“Belt lipectomy” este procedura care se adresează pielii în exces din jumătatea inferioară a corpului; se tratatează astfel, printr-o incizie circumferențială în jurul taliei, excesul de piele de la nivelul abdomenului, feselor, taliei; se poate asocia și liftingul de coapse.

Postoperator se recomandă purtarea unor garment-uri elastice pentru o perioadă de 4-6 săptămâni.

Deși dezavantajul acestor operații este reprezentat de cicatricile importante, satisfacția pacientilor care se supun unor astfel de proceduri este mare, cu obținerea unui aspect mai tânăr și creșterea încrederii în sine.

rămâi la curent cu ultimele oferte și noutăți
în materie de chirurgie plastică și estetică

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER