Abdominoplastia

Reprezintă procedura chirurgicală care îmbunătățește semnificativ conturul abdomenului și taliei prin îndepărtarea excesului de piele și țesut adipos dar și prin ranforsarea peretelui muscular abdominal. Când dieta și sportul nu reușesc să ducă la obținerea aspectului dorit, această procedura conferă aspectul unui abdomen plat și mult mai atractiv ceea ce duce la creșterea încrederii în sine (fie că este vorba de un pacient bărbat, fie că este o femeie care în urmă sarcinii nu a reușit să revină la aspectul dinainte).

Înaintea acestei proceduri se recomandă efectuarea unei ecografii de perete abdominal care să evidențieze eventuale hernii sau diastazisul de drepți abdominali. Toate aceste anomalii au sancțiune terapeutică, existând cazuri când este necesară colaborarea cu un chirurg generalist în cadrul aceleiași intervenții chirurgicale.

Recuperarea postoperatorie– este necesară o perioadă de recuperare postabdominoplastie pentru a ne asigura că vindecarea decurge normal și în siguranță.

Imediat după –se pansează zonele de sutură și se folosește și contenția elastică externă (gen corset, chilot înalt sau centură abdominală). Se folosesc antialgice și relaxante musculare; tuburile de dren se suprimă de obicei la 24-48 ore.

Prima săptămână– pacienții se pot întoarce la muncă și pot efectua activități ușoare. Trebuie evitate exercițiile fizice și ridicarea de greutăți. Vânătăile și edemele încep să se remită ușor.

La 2 săptămâni postoperator– continuă remisia vânătăilor și edemelor; trebuie evitate în continuare exercițiile fizice și ridicarea greutăților.

4-6 săptămâni – încep să se evidențieze rezultatele operației; pacienții se pot întoarce la activitățile normale

6 luni– remiterea completă a oricăror vânătăi sau edeme; rezultatul final este evident.

rămâi la curent cu ultimele oferte și noutăți
în materie de chirurgie plastică și estetică

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER