Tratamentul cu toxina botulinica

Reprezinta cel mai popular tratament impotriva ridurilor, fiind pe primul loc din categoria procedurilor non-chirurgicale. Acest lucru demonstreaza interesul crescut al pacientiilor in obtinerea unui aspect intinerit si mai relaxat la nivelul fetei.

Toxina  botulinica este obtinuta dintr-o proteina purificata, produsa de bacteria Clostridium botulinicum. Acest tratament popular reprezinta o procedura non-invaziva, folosita pentru remisia semnelor evidente de imbatranire la nivelul pielii. Acest lucru se obtine prin limitarea activitatii musculare la nivelul muschilor mimicii care produc aparitia ridurilor de expresie.

Majoritatea celor interesati de aceasta terapie isi exprima ingrijorarea in legatura cu aspectul “inghetat” la nivelul fetei dupa acest tratament. Trebuie sa subliniem ca un aspect natural se poate obtine prin utilizarea unor doze corespunzatoare si prin administrarea acestui tratament de catre personal calificat.

Botoxul poate fi utilizat pentru tratamentul mai multor riduri la nivelul fetei, incluzand:

Ø Fruntea

Ø Regiunea glabelara (ridurile de incruntare)

Ø Ridurile perioculare (“laba gastii”)

Ø Benzile platismale

Botoxul mai poate fi utilizat:

Ø In tratamentul hiperhidrozei axilare (tratamentul transpiratiei excesive)

Ø  In tratamentul bruxismului

Ø In tratamentul blefarospasmului

Ø In tratamentul migrenelor de cauza musculara (hipertonica)

Inaintea procedurii propriu-zise vom face evaluarea miscarilor muschilor mimicii la nivelul fetei pentru a determina cu exactitate locurile de injectare dar si tipul mimicii faciale (normokinetic, hiperkinetic, hipokinetic). Se injecteaza apoi in locurile stabilite cu ajutorul unui ac foarte fin. Deoarece durerea la injectare este minima, nu se recomanda folosirea anestezicelor locale. Totusi, in cazul persoanelor foarte sensibile la durere se poate utiliza o crema anestezica sau gheata pentru a inlatura eventualul disconfort.

Procedura poate dura intre 10 si 15 minute. Nu exista timp pentru recuperare, pacientul se poate intoarce imediat la activitatile normale imediat dupa procedura. Acest tratament se poate efectua de exemplu in pauza de pranz. Pacientul este sfatuit sa nu traumatizeze zona injectata imediat dupa procedura si sa nu se culce la orizontala cateva ore dupa tratament.

Rezultatele acestui tratament incep sa se observe la aproximativ 3-5 zile, iar maximum de efect se obtine la 10-14 zile.

Pentru a mentine rezulatele obtinute este recomandat sa repetati procedura la aproximativ 4-6 luni. Daca tratamentul nu este continuat, ridurile vor reveni la aspectul lor initial.

Uneori la locul de injectare pot aparea mici ehimoze(vanatai). Alte reactii adverse pot fi durerea sau usoara inflamatie la locul de injectare.

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER