Reductia mamara

Reprezinta procedeul chirurgical prin care se indeparteaza o parte din tesutul mamar in exces; in decursul acestei proceduri se realizeaza si un lifting mamar.

Acest tip de chirurgie se adreseaza femeilor cu sani foarte voluminosi si cazuti; de obicei prezenta acestora asociaza mai multe probleme medicale,  de la dureri de spate si cervicale, iritatii cutanate pana la probleme scheletale si probleme de respiratie. Sanii voluminosi si disproportionati cu restul corpului creaza probleme in ceea ce priveste increderea in sine si face ca participarea la diverse activitati sportive sau gasirea unor haine adecvate sa devina dificile.

Aceasta procedura chirurgicala presupune indepartarea tesutului glandular, tesutului adipos sau a tesutului cutanat in exces de la nivelul sanilor, cu obtinerea unor sani de dimensiuni mai mici, mai usori si mai fermi. De asemenea, poate reduce dimensiunea areolei mamare. Scopul final este acela de a obtine niste sani mai mici, cu o forma frumoasa, naturala proportionati cu restul corpului.

Exista mai multe tehnici pentru reductia mamara. Cea mai comuna procedura este reductia mamara “anchor type” in care incizia este dispusa circumareolar, verical si in santul inframamar; in cursul acestei proceduri se excizeaza tesut glandular, tesut adipos si pielea in exces iar complexul areolo-mamelonar se muta in noua pozitie, determinate in urma unor masuratori foarte exacte. Uneori se poate asocia si lipoaspiratia la nivelul fetei anterioare a regiunii axilare. In cele mai multe cazuri complexul areolo-mamelonar ramane atasat printr-un pedicul, de vasele si nervii corespunzatori. Exista insa situatia in care, sanii fiind foarte mari si foarte lasati, complexul areolo-mamelonar este complet detasat si apoi grefat intr-o pozitie superioara cu dezavantajul pierderii sensibilitatii la acest nivel. Firele de sutura sunt de obicei situate in jurul areolei, apoi pe o directie descendenta vertical si in santul inframamar.

Ocazional, atunci cand numai tesutul adipos in exces trebuie eliminat, se poate utiliza doar liposuctia pentru reducerea volumului sanului, cu cicatrici minime.

Candidatul ideal pentru reductia mamara – acest tip de interventie se practica de obicei pentru indepartarea disconfortului fizic in primul rand si apoi pentru imbunatatirea aspectului estetic. Candidatele ideale sunt femeile care sunt deranjate de sanii extrem de voluminosi care le impiedica anumite activitati si le provoaca disconfort fizic. Acestea trebuie sa fie suficient de mature sa inteleaga pe deplin procedura si sa aiba asteptari realiste in ceea ce priveste rezultatul.

Acest tip de interventie se desfasoara in spital iar durata de spitalizare este redusa (o noapte, in cele mai multe cazuri). Timpul operator este in medie de 3-4 ore. Reductia mamara se desfasoara sub anestezie generala.

Recuperare – se recomanda purtarea unei bustiere elastice pe o perioada de 4-6 saptamani.

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER