Otoplastia (chirurgia pavilionului auricular)

Chirurgia estetica a urechilor se adreseaza corectarii unor deficite estetice congenitale dar si dobandite. Se poate corecta atat forma cat si marimea pavilionului auricular. Scopul interventiei este acela de a obtine un aspect normal fiziologic al urechilor precum si o simetrie cat mai buna a acestora. Aceasta interventie se efectueaza dupa varsta de 5-6 ani cand urechea este aproape de dimensiunile unei urechi adulte.

Principiul interventiei consta in plicaturarea cartilajului auricular, apropierea acestuia de craniu astfel incat sa fie in paralel cu convexitatea osoasa. Cicatricea din spatele urechii este imperceptibila. Otoplastia se realizeaza sub anestezie generala la copiii mici iar la adulti si copiii mai mari se utilizeaza anestezie locala asociata cu sedare intravenoasa. Operatia dureaza aproximativ 1 ora iar inciziile vor fi plasate in spatele urechii, rezultatul estetic fiind foarte bun. Daca anestezia este locala, nu este necesara spitalizarea. Firele se extrag la 14 zile postoperator.

Postoperator trebuie purtat un pansament compresiv sau o banda elastica pentru o perioada de 10-14 zile, pacientul urmand sa evite traumatismele la nivelul urechilor operate pe o perioada de aproximativ 30 zile.

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER