Microlipofillingul facial

Reprezinta una dintre metodele cele mai folosite in chirurgia faciala de rejuvenare prin restabilirea volumetriei normale la nivelul fetei. Procedeul este folosit de mai multe decenii si are la baza un principiu simplu: recoltarea unei cantitati de grasime de la nivelul corpului, prelucrarea si apoi injectarea acesteia la nivelul unor zone faciale care necesita o corectie a volumului. Desigur ca pe parcursul anilor au survenit modificari ale tehnicii de baza care au contribuit la obtinerea unor rezultate superioare. Cel mai frecvent microlipofillingul se foloseste pentru corectia cearcanelor, augmentarea pometilor sau a barbiei, marirea buzelor dar si corectia unor riduri profunde de la nivelul fetei. Comparativ cu ceilalti filleri folositi in medicina estetica, grasimea proprie este foarte bine tolerata de organism, comportandu-se ca o autogrefa iar rezultatele sunt de durata.

Procedura se desfasoara sub anestezie locala cu sedare intravenoasa si dureaza in jur de 1 ora. Pacientul ramane internat maxim 12-24 ore postoperator (one day surgery), tratamentul fiind antialgic, antiinflamator si antibiotic profilactic.

Microlipofillingul poate fi repetat la 1 an daca se considera necesar, fiind cunoscut faptul ca o parte din grasimea transferata se poate resorbi.