Lipofillingul pentru augmentarea feselor („Brazilian butt lift”)

Reprezinta procedura prin care propria grasime obtinuta prin lipoaspiratie este folosita pentru augmentarea feselor, cu imbunatatirea formei acestora. Grasimea din zonele cu depozite adipoase care nu raspund la dieta si sport este absorbita si utilizata pentru modificarea formei si marimii feselor. Aceasta metoda reprezinta o buna alternativa a implantelor de fese.

Lipoaspiratia blanda este utilizata pentru recoltarea grasimii nedorite dintr-o anumita zona. Grasimea obtinuta este purificata si prelucrata, apoi este injectata la nivelul unor anumite zone de la nivelul feselor. Injectarea se realizeaza in mai multe planuri pentru a obtine volumul si forma optima.

Recuperarea:

Imediat dupa – se foloseste un garment special de compresie in jurul feselor; umflarea si disconfortul zonelor tratate vor fi observate in primele zile; pacientii trebuie sa evite presiunea directa la nivelul feselor, recomandandu-se pozitia de decubit lateral (pe o parte) si decubit ventral (pe burta).

1 saptamana – pacientii se pot intoarce la munca si activitati usoare; statul pe scaun va fi insa evitat cat de mult posibil; o perna moale (de preferat cu o gaura la mijloc) va fi folosita atunci cand statul pe scaun nu poate fi evitat; edemele si vanataile de la nivelul zonei donoare incep sa se remita

4 saptamani – majoritatea edemelor si vanatailor sunt remise si organismul incepe sa resoarba o parte din celulele adipoase injectate; pacientii trebuie sa evite statul prelungit pe scaun si fara perna; sunt permise activitati fizice normale

3 luni -majoritatea celulelor adipoase existente raman permanent la nivelul feselor si rezulatul final e aparent

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER