Chirurgia estetica pentru imbunatatirea conturului corporal (postchirurgie bariatrica)

Pacientul ideal pentru aceste proceduri este cel care a slabit suficient de mult si care a atins o greutate stabila, care nu s-a modificat substantial in ultimele luni, care prezinta o stare de sanatate buna si care poate accepta prezenta unor ciacatrici si care este perseverant in obtinerea siluetei dorite.

Majoritatea pacientilor care au slabit peste 40 kg dupa proceduri bariatrice au un exces important de piele si depozite adipoase inestetice care creaza aspectul unei siluete neechilibrate. Ariile de obicei afectate sunt fata, bratele, sanii, abdomenul, coapsele si fesele.

Pacientul poate alege sa aiba multiple operatii intr-o singura etapa (caz in care echipa operatorie este complexa) sau aceste operatii sa se efectueze stadializat, caz in care intervalul dintre stadii va fi de cateva luni.

Cele mai comune proceduri sunt: facelift, liftingul de brate, liftingul sanilor, abdominoplastia, liftingul de coapse si liftingul de fese; Liposuctia/liposculptura pot fi utilizate pentru reducerea depozitelor adipoase din zone specifice.

“Belt lipectomy” este procedura care se adreseaza pielii in exces din jumatatea inferioara a corpului; se tratateaza astfel, printr-o incizie circumferentiala in jurul taliei, excesul de piele de la nivelul abdomenului, feselor, taliei; se poate asocia si liftingul de coapse.

Postoperator se recomanda purtarea unor garment-uri elastice pentru o perioada de 4-6 saptamani.

Desi dezavantajul acestor operatii este reprezentat de cicatricile importante, satisfactia pacientilor care se supun unor astfel de proceduri este mare, cu obtinerea unui aspect mai tanar si cresterea increderii in sine.

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER