Chirurgia estetica a pleoapelor (Blefaroplastia)

Reprezinta una dintre procedurile estetice de la nivelul fetei care imbunatateste semnificativ aspectul imbatranit al zonei perioculare, iar in cazuri de ptoza palpebrala avansata imbunatateste campul vizual (restrans de pleoapele extrem de cazute). Interventia chirurgicala vizeaza indepartarea excesului tegumentar de la nivelul pleoapelor, reducerea sau repozitionarea tesutului adipos de la acest nivel sau atenuarea ridurilor de la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare.

Procedura este extrem de populara si se poate asocia si cu alte proceduri estetice chirurgicale sau nonchirurgicale cum ar fi: liftingul facial chirurgical sau nechirurgical, marirea pometilor, liftingul sprancenelor, lipofillingul facial, augmentarea buzelor, injectarea cu botox sau acid hialuronic.

Interventia chirurgicala se desfasoara sub anestezie generala, sedare intravenoasa sau in unele cazuri bine selectionate, doar anestezie locala. In cazul blefaroplastiei superioare, incizia se plaseaza la nivelul pliului palpebral natural si se poate prelungi aproximativ 1 cm in afara comisurii palpebrale externe; cicatricea postoperatorie va fi astfel foarte bine mascata in pliurile sau ridurile naturale de la acest nivel. In cazul blefaroplastiei inferioare, incizia este plasata chiar sub linia ciliara inferioara, prelungindu-se doar cativa mm in afara comisurii palpebrale externe, asa incat devine aproape “invizibila” la vindecarea completa. In cazul pleoapei inferioare, excesul de grasime poate fi inlaturat prin metoda transconjunctivala (incizia este plasata pe fata interna a pleoapei inferioare, cicatricea nu este vizibila dar excesul tegumentar nu poate fi inlaturat prin aceasta metoda).

Candidatii ideali sunt nefumatori, sanatosi din punct de vedere fizic si psihic. Majoritatea pacientilor au varste mai mari de 35 ani dar exista cazuri in care aceasta interventie este solicitata de pacienti mai tineri (in special in cazul cearcanelor mostenite). Pacientii cu afectiuni oculare serioase cum sunt glaucomul sau dezlipirea de retina nu se califica pentru acest tip de interventie.

Recuperarea postoperatorie:

-imediat dupa interventie pacientii pot avea senzatia de tensiune perioculara si usor discomfort; antialgicele obisnuite vor fi utilizate pentru ameliorarea acestor simptome

-repaus cu capul in pozitie elevata

-aplicatii reci locale intermitente

-in primele 48 de ore pot aparea vanatai si umflaturi la nivelul zonei perioculare

-firele de sutura vor fi suprimate la 6-7 zile postoperator

-vanataile pot persista pana la 1-2 saptamani

-umflaturile pot persista, in functie de particularitatile fiecarui individ, de la una la cateva saptamani

-rezultatul complet al acestor proceduri va fi apreciat la cateva luni postoperator

-pacientul se poate intoarce la activitatile obisnuite la aprox 7-10 zile

-este recomandata purtarea ochelarilor de soare 2 saptamani postoperator

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER