Abdominoplastia

Reprezinta procedura chirurgicala care imbunatateste semnificativ conturul abdomenului si taliei prin indepartarea excesului de piele si tesut adipos dar si prin ranforsarea peretelui muscular abdominal. Cand dieta si sportul nu reusesc sa duca la obtinerea aspectului dorit, aceasta procedura confera aspectul unui abdomen plat si mult mai atractiv ceea ce duce la cresterea increderii in sine (fie ca este vorba de un pacient barbat, fie ca este o femeie care in urma sarcinii nu a reusit sa revina la aspectul dinainte).

Inaintea acestei proceduri se recomanda efectuarea unei ecografii de perete abdominal care sa evidentieze eventuale hernii sau diastazisul de drepti abdominali. Toate aceste anomalii au sanctiune terapeutica, existand cazuri cand este necesara colaborarea cu un chirurg generalist in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale.

Recuperarea postoperatorie – este necesara o perioada de recuperare postabdominoplastie pentru a ne asigura ca vindecarea decurge normal si in siguranta.

Imediat dupa – se panseaza zonele de sutura si se foloseste si contentia elastica externa (gen corset, chilot inalt sau centura abdominala). Se folosesc antialgice si relaxante musculare; tuburile de dren se suprima de obicei la 24-48 ore.

Prima saptamana – pacientii se pot intoarce la munca si pot efectua activitati usoare. Trebuiesc evitate exercitiile fizice si ridicarea de greutati. Vanataile si edemele incep sa se remita usor.

La 2 saptamani postoperator – continua remisia vanatailor si edemelor; trebuiesc evitate in continuare exercitiile fizice si ridicarea greutatilor.

4-6 saptamani -incep sa se evidentieze rezultatele operatiei; pacientii se pot intoarce la activitatile normale

6 luni – remiterea complete a oricaror vanatai sau edeme; rezultatul final este evident.

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER