FRUMUSETEA ESTE UN CONCEPT
IN CONTINUA EVOLUTIE


Din epoca clasica si pana astazi, standardele de frumusete s-au schimbat odata cu valorile culturale. Acest lucru se poate vedea clar in evolutia picturilor si stilurilor artistice. Cu toate acestea, tineretea, pielea neteda, corpurile bine proportionate si trasaturile regulate au fost considerate frumoase pe tot parcursul istoriei.

Cele mai vechi teorii occidentale a frumusetii pot fi gasite în lucrarile filosofilor greci din perioada pre-socratica. Scoala pitagoreica a vazut o legatura puternica între matematica si frumusete. In curand, filosofii greci au remarcat un “raport de aur” de proportii. Obiectele si trasaturile care se incadrau in acest raport erau vazute ca mai atractive. Arhitectura greaca veche se bazeaza pe acest punct de vedere de simetrie si proportie. Platon a considerat ca frumusetea este ideea mai presus de toate celelalte idei. Aristotel la randul lui a vazut o relatie între frumusete (kalon) si virtute, argumentand ca „Virtutea are ca scop frumosul”.

ajuta-ne sa iti definim
cele mai frumoase trasaturi.
programeaza-te la o consultatie acum

PRIMELE SEMNE ALE IMBATRANIRII


Procesul de imbatranire apare incet dar sigur odata cu trecerea anilor. Modul de evolutie si natura acestui proces depind de mai multi factori endogeni si exogeni. Cei endogeni se refera la mostenirea genetica a fiecarei persoane. Cei exogeni se limiteaza la produsele pe care le consumam, atmosfera in care locuim si expunerea la soare pe parcursul vietii. Fiecare dintre noi imbatraneste in ritmul lui.

DE CE IMBATRANIM PREMATUR?

Factorii exogeni reprezinta cauzele externe care grabesc procesul de imbatranire si care pot fi combatute sau prevenite mult mai usor. Printre cei mai importanti agenti de imbatranire, numaram:

Radicalii liberi – responsabili de imbatranirea timpurie a tuturor organelor, inclusiv  a pielii

Razele ultraviolete – produc fotoimbatranirea pielii, aparitia petelor si a pistruilor si chiar a cancerului de piele

Produsele cosmetice inadecvate – parfumurile, colorantii si conservantii pot crea probleme la nivelul tegumentului

Alimentatia nesanatoasa, consumul de alcool, fumatul, lipsa consumului de apa, poluarea, privarea de somn, stresul si emotiile negative, lipsa miscarii

LA RIDURI TRAGEM LINIE

PRIMELE SEMNE ALE IMBATRANIRII LA NIVELUL TENULUI SUNT RIDURILE.
ACESTEA SE CLASIFICA IN DOUA TIPURI:

ACESTEA SE CLASIFICA IN DOUA TIPURI:

RIDURILE DINAMICE

Ridurile de expresie formate prin contractia muschilor fetei. Aceste contractii fine reprezinta mimica care asigura in fiecare moment expresia fetei, fie ca exprimi bucurie, tristete sau mirare.

RIDURILE STATICE

Denumite si riduri de varsta, produse prin scaderea treptata a elasticitatii pielii. Acestea apar natural din cauza imbatranirii si in urma expunerii prelungite la soare.

ramai la curent cu ultimele oferte si noutati
in materie de chirurgie plastica si estetica

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER